Çörek Otu Yağı İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

27-12-2022 11:39
Çörek Otu Yağı İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Çörek otunun bir diğer adı da roma kişnişidir. Şifalı bitkilerde veya baharat olarak da kullanılabilir. Tıbbi olarak ve mutfaklarda uzun bir kullanım geçmişine sahiptir. Akdeniz, Asya ve Afrika’nın bazı bölgelerinde bulunur. Bu mucizevi bitkinin vücuda birçok faydası vardır. Araştırmalar çörek otu yağının anti-kanser ajanı olduğunu ortaya sunar. Bazı tümörlerin başlangıcını, büyümesini ve yayılmasına önlediğine yönelik çalışmalar hala devam etmektedir.

Soğuk Pres Çörek Otu Yağı Nasıl Kullanılır?

Soğuk pres çörek otu yağını günde 1 çay kaşığı direkt olarak tüketilebilir. Soğuk pres çörek otu yağı pişirilmeye uygun bir yağ değildir. Eğer ki salata ve yemeklere kullanılacaksa sonradan eklenmelidir. Soğuk pres çörek otu yağını harici olarak cilde de uygulayabilirsiniz. Eğer ki bu şekilde kullanacaksanız badem yağı veya Hindistan cevizi yağı gibi yağlarla seyreltilmelidir. Antienflamatuvar özelliğinden dolayı akne, egzama, cilt lekeleri gibi cilt problemlerinde de kullanabilirsiniz.

Soğuk Pres Çörek Otu Yağı Ne Zaman İçilir?

Soğuk pres çörek otu yağını aç veya tok karnına içebilirsiniz. Fakat genellikle kahvaltıdan önce aç karnına 1 çay kaşığı tüketebilirsiniz. Eğer ki direkt tüketemezseniz meyve suyu gibi içeceklerinize ekleyerek de tüketebilirsiniz. Soğuk pres çörek otu yağı uçucu bir yağ olduğundan dolayı güneşten ve sıcaktan koruyarak saklamanızı öneririz.

Organik Çörek Otu Yağı Zayıflatır Mı?

Çörek otu yağının karaciğeri temizleme ve yağ yakma özelliği, sindirim sistemini hızlandırıcı bir etkisi vardır. Bağırsakların daha fazla çalışmasını tetiklediğinden dolayı çörek otu yağı ile zayıflamak mümkün olabilir. Çörek otu yağı tokluk hissi de yaratır bu sebepten dolayı kilo vermede yardımcı olur. Bağırsak iç duvarını kayganlaştırıcı özelliğinden dolayı kabızlık sorunlarını da gidermede kullanılabilir. Tabi ki bununla beraber sağlıklı bir diyet listesi ve spor düzenine devam edilmelidir. Kalp hastaları, şeker hastaları, düzenli ilaç kullananla ve hamileler çörek otu yağını doktor kontrolü dahilinde kullanmalıdır.

Organik Çörek Otu Yağının Besin Değerleri Nelerdir?

İshal, dizanteri, kabızlık, hemoroit, gaz, kolik gibi bağırsaklarda meydana gelen hastalıklarda organik çörek otu yağı kullanılmaktadır. Sindirim sisteminde oluşan hastalıklarda kullanıldığında şişkinliği azaltır ve mideyi rahatlatır. Organik çörek otu yağı bitkisel bir protein kaynağıdır. Çörek otunun içerisinde birçok sağlıklı yağ mevcuttur. İçerisinde oleik asit, linoleik asit, palmitik asit gibi faydalı yağlar açısından zengindir. Organik çörek otu yağının en önemli bileşenlerinden birisi de timokinondur. Timokinon önemli bir biyoaktif bileşendir. Laboratuvar çalışmalarında, kanserli farelerdeki tümör büyümesini timokinonun yavaşlattığı gözlemlenmiştir. Kanser hücrelerini öldürmek için uygulanan radyasyon tedavisinin neden olduğu doku hasarını önlemek amacıyla da organik çörek otu yağı kullanılır. Organik çörek otu yağını Eski Tatlar Dükkanından alabilirsiniz.

Organik Çörek Otu Hangi Alerjilere İyi Gelir?

Organik çörek otu yağının alerjik rinit tedavisi için çok faydalı olduğunu gösteren araştırmalar mevcuttur. Aynı zamanda burun tıkanıklığı, burun akması, hapşırma, burun pasajlarının şişmesi gibi rahatsızlıklara da iyi gelir.

Organik Çörek Otu Yağı ve Hamilelik

Doktorların çoğu hamilelik sürecinde çörek otunun tüketimini tavsiye etmez çünkü çörek otu yağı kasların gevşemesine yardımcı olur bu yüzden özellikle hamileliğin ilk 5 ayı çörek otundan uzak durulması önerilir. Hamilelik sürecinde rahim kaslarının gevşememesi gerekir çünkü bebeğin düşme riskini barındırabilir. Fakat hamile kalmadan yaklaşık 4 ay önce kullanılması uygundur. Öyle ki hamile kalmak isteyenlerin çörek otu yağı kullandığında fayda gördüğü gözlemlenmiştir. Doğuma yaklaşık 1 hafta kala tüketilmesi doğumun daha kolay geçmesini sağlar. Emzirme sürecinde de anne sütünü zenginleştiren çörek otu, vücuttan ödem atmaya da yardımcı olur.

Organik Çörek Otu Yağının Bilinen Diğer Faydaları Nelerdir?

Eski Tatlar Dükkanı olarak sizlere doğal ve organik çörek otu ile soğuk pres yöntemi ile hazırladığımız çörek otu yapımızın bilinen diğer faydaları içerisinde ise şunlar yer almaktadır.

·         Soğuk pres yöntemi ile elde edilmiş olan doğal çörek otu yağı dolaşım sisteminin sağlıklı bir şekilde görevini yerine getirmesini sağlar.

·         Aynı zamanda kalbi de koruma özelliği bulunan çörek otu yağının düzenli olarak kullanılması sinir, stres ve depresyondan insanları uzaklaştırmaktadır.

·         İçeriğinde bulunan yüksek antioksidan değerleri sayesinde kansere karşı koruculuğu da bulunan çörek otu yağının kronik yoğunluk ile savaştığı da bilinmektedir.

·         Bunun yanında safra taşı oluşumunu önlemesi ve diyabet hastalığının önlenmesinde de etkilidir.

·         Sinüzite faydalı olan çörek otu yapının aynı zamanda ateş düşürmek için de kullanıldığı bilinmektedir.

Doğal çörek otu yağının diğer faydaları içerisinde yer alanlar ise şunlar olmaktadır.

·         Mide bulantısını giderir.

·         Midenin iç dokularını korur.

·         Saçların sağlıklı uzamasını sağlar.

·         Saçların beyazlamasını geciktirir.

·         Cinsel gücü artırır.

·         Kan basıncını düşürür.

·         Bağışıklık sistemini güçlendirir.

·         Kolesterolü düşürür.

·         Diş ağrılarının hafiflemesini sağlar.

·         Emzirme döneminde süt salgılanmasının artırılmasını sağlar.

·         Eklem ağrılarına iyi gelir.

·         Romatizmal hastalıklara iyi gelir.

·         Kas ağrılarını giderir.

·         Baş ağrısını giderir.

·         Yaraları hızlı bir şekilde iyileştirir.

·         Kabızlığı giderir.

·         Dizanteriye karşı faydalıdır.

·         Burun tıkanıklığını giderir.

·         Alerjik reaksiyonların hafiflemesini sağlar.

·         Öksürüğe iyi gelir.

·         Bronşite iyi gelir.

·         Nezle ve grip gibi hastalıklarda etkilidir.

Çörek Otu Yağı Nasıl Kullanılır?

Organik çörek otu yağı kullanmaya yeni başlıyorsanız öncelikle 2 hafta boyunca günde 3 kez olmak şartıyla 1 çay kaşığı tüketilmesi gerekir. Daha sonrasında ise günde bir ya da iki çay kaşığı olarak devam edilebilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.