Gül Sirkesi Hakkında Merak Ettikleriniz

27-12-2022 11:44
Gül Sirkesi Hakkında Merak Ettikleriniz

Aşkın en güzel ifade şekillerinden biri olan gül, aynı zamanda sağlamış olduğu faydalar ile de doğanın bizlere sunmuş olduğu en değerli hediyelerden de birisidir. Görüntüsü ve kokusuyla bizleri büyülen gülün farklı şekillerde kullanılması ile insanlığa sağladığı faydalar ise saymakla bitmez.

Gül Sirkesi Nedir?

Günümüzde sıklıkla kozmetik sektöründe kendisine yer bulan gül, aynı zamanda reçel hali ile sofralarımızda ve çiçek hali ile bahçelerimizde baş tacı olmaktadır. Gül sirkesi ise gülün taç yapraklarından elde edilen bir tür sirke çeşidi olmaktadır. Diğer sirke türlerinin kullanıldığı tüm alanlarda gül sirkesinin de kullanılabilir.

Mayıs ayında özel olarak güllerden elde edilen gül sirkesinin tam olarak olgunlaşması için 6 aylık fermantasyon süresini tamamlaması gerekmektedir. Bu sayede bebek bakımından cilt problemlerine, ateş düşürmeden diş bakımına kadar birçok alanda kullanılmak üzere hazır olur.

Gül Sirkesinin Tarihteki Önemi

Gül sadece günümüzde değil tarihte de önemli bir bitki olarak kullanıldı. Tarihsel birçok tıp kitabında kendisine yer bulan gül ve gülden elde edilen esans ve sirke, iyi geldiği hastalıkların sayısı ile göz kamaştırmaktadır. Ancak burada önemli olan gül sirkesi yapımında kullanılan gül yapraklarının tamamen organik bir şekilde elde edilmesi ve herhangi bir kimyasal ilaca maruz kalmamasıdır. Bu noktada sağlığınız için kullanacağınız en doğal ve organik gül sirkeleri için Eski Tatlar Dükkanı’na güvenebilirsiniz.

Gül Sirkesi Nasıl Yapılır?

Gül sirkesinin yapımında kullanılan güller aynı zamanda reçel yapımında da kullanılan kokulu güller olmaktadır. Gül sirkesinin yapımı için öncelikle suyun kaynatılması gerekir. Daha sonrasında sirke yapımında kullanılacak olan gül yaprakları temizlenerek kavanozun içerisine alınır ve üzerine kaynamış su, kaya tuzu ve sirke anası ilave edilerek tahta bir kaşık yardımı ile karıştırılır. Daha sonrasında ise üzerine hava geçiren bir bez örtülür ve sirkenin oluşumu için gerekli sürelerde karanlık ve serin bir yerde beklemeye alınır.

Gül sirkesinin yapımı son derece kolay olsa da yapımı aşamasında özellikle hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerekir. Çünkü sirke yararlı bakterilerin üredikleri ortamlardır ve bunun istenildiği gibi olabilmesi için zararlı patojenlerin bulunmaması gerekir. Bu sebeple de hem kullanılan güllerin hem de üretim aşamasında son derece titiz davranılması gerekmektedir. Eski tatlar Dükkanı2nda yer alan tüm diğer ürünlerde olduğu gibi gül sirkesinin de en doğal hali ile özenli bir şekilde hazırlayarak sizlere sunuyoruz. Bu sebeple de gül sirkesi fiyatı sonuna kadar hak eden en değerli ürünlerimizden birisi olmaktadır.

Gül Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

Gül sirkesinin faydaları denildiğinde her ne kadar akla ilk gelen cilt bakımı ve cilt problemleri üzerine olan etkileri olsa da gül sirkesinin tüm sağlığın desteklenmesi için birçok yararı bulunmaktadır. Bu sebeple de denilebilir ki gül sirkesi fiyat fiyatı sonuna kadar hak eden bir sirke çeşidi olmaktadır.

Cilt Bakımı

Gül sirkesini öncelikle cilt bakımınızın bir parçası haline getirebilirsiniz. Özellikle tonik olarak kullanabileceğiniz gül sirkesinin sivilceleri gidermesinin yanı sıra gözenekleri sıkılaştırması, ciltteki bakterileri gidermesi, cildi nemlendirmesi ve sıkılaştırması gibi faydaları da bulunmaktadır.

Diş Etleri

Gargara olarak da kullanılabilen gül sirkesi diş etlerinin güçlenmesini sağlamaktadır. Bunun için bir bardak suya 1 yemek kaşığı gül sirkesinin eklenmesi yeterli olacaktır. Sabah ve akşam dişlerinizi temizledikten sonra gargara yaparak başta diş eti çekilmesi problemi olmak üzere birçok diş eti problemini çözebilirsiniz.

Ateş Düşürücü

Gül sirkesinin eski zamanlardan beri en çok kullanılma nedeni olan ateş düşürücü özelliği ile yüksek ateş kısa süre içerisinde düşürülebilmektedir. Bunun için pamuklu bir bezin bir miktar gül sirkesi ile ıslatılıp hastanın alnına ya da el bileklerine yerleştirilmesi yeterli olmaktadır.

Kilo Verme

Kilo verme döneminde iseniz o zaman gül sirkesini bu sürece yardım etmesi için de kullanabilirsiniz. Sabahları aç karnına bir bardak suyun içerisine bir tatlı kaşığı kadar eklediğiniz gül sirkesini tüketerek metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Baş Ağrısı

Özellikle fazla güneşte kalma sebebiyle oluşan baş ağrılarının giderilmesinde de gül sirkesinden yararlanabilirsiniz. Bunun için pamuklu bir bezi gül sirkesine batırıp alnınızda bekletmeniz yeterli olacaktır.

Hazmı Kolaylaştırır

Şimdiye kadar gül sirkesinin harici kullanımının faydaları üzerine bilgiler paylaştık. Bunun yanında üzüm ya da elma sirkesi gibi yemeklerde ya da salatalarda da kullanabilirsiniz. Salatanıza ekleyeceğiniz bir miktar gül sirkesi ise hazmı kolaylaştıracaktır.

Bebek Bakımı

Gül sirkesinin kullanım alanlarından bir diğeri de bebeklerde sıklıkla karşılaşılan pişik problemi olmaktadır. Bebeğinizdeki pişiği doğal yollar ile geçirmek için de gül sirkesini sulandırarak kullanabilirsiniz.

Gül Sirkesinin Manevi Yararları

Gül sirkesinin faydaları sadece fiziksel olarak değil aynı zamanda manevi olarak da birçok yararı bulunmaktadır. Gül bilindiği üzere hem İslam dininde hem de diğer mistik ritüellerde sıklıkla kullanılan en önemli bitkilerin başında gelmektedir. Gülün sirke olma aşamasında ise enerjisel olarak maddi boyuttan manevi boyuta taşınmaktadır. Bu sebeple gül sirkesi kullanıcılarına dinginlik ve enerji vermektedir. Bunun yanında çakraların açılmasını sağlayarak zihnin daha berrak olmasını da sağlar. Duygusal rahatsızlıkları da iyi geldiği bilinen gül sirkesinin, ruhsal anlamda şifa kapılarını araladığına inanılır. Bunun için her gün bir yemek kaşığı gül sirkesinin kullanılması yeterli olmaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.