Mutluluk Kaynağı Sıcak ve Doğal Tahin

27-12-2022 11:46
Mutluluk Kaynağı Sıcak ve Doğal Tahin

Doğal tahin yüzlerce yıldır Türk kültüründe özellikle kahvaltı sofralarında kullanılan ve genel sağlık üzerine çok olumlu etkileri olan mucizevi besindir. Tahin denilince ilk akla gelenlerden birisi de tabi ki pekmezdir. Kahvaltı sofralarında çoğunlukla beraber kullanılan doğal tahin ve pekmezi Eski Tatlar Dükkanından en doğal şekilde temin edebilirsiniz.

Sıcak Tahinin Bilimsel Olarak Kanıtlanmış Yararları

·         Yapılan araştırmalarda, sıcak tahinin antioksidan görevi gördüğü tespit edilmiştir. Bu da yaralanmalarda, romatoid artritte, akciğer hastalıklarına kadar şifa kaynağı olduğunun göstergesidir. Yapılan bir diğer araştırmada susam tohumu ekstraktının test edilen ilaca dirençli bakteri örneklerinin %77'sine karşı etkili olduğu ortaya çıkmıştır.

·         Bir yemek kaşığı tahinde bulunan doymuş yağ miktarı çok düşüktür. Geri kalanı omega-3 gibi kalp sağlığına, dolaşım sistemine, sinir sistemine faydalı olan doymamış yağlardır.

·         Sıcak tahin ayrıca kolon, akciğer, karaciğer ve meme kanseri hücrelerinin ölmesinde etkili olup, tümör büyümesini yavaşlatmaya yönelik yapılan çalışmalarla göz önündedir.

 

Sıcak ve Doğal Tahinin Mideye Faydaları

Sıcak ve doğal tahin midede oluşan reflü, gastrit, ülser ve bunlara bağlı olarak gelişen mide ağrılarına çok iyi gelen bir besindir. Bu hastalıkları tedavi ederken sıcak tahinin kullanımı önemlidir. Doğal tahin kullanıldığında midenin düzenli olarak çalışması sağlanır. Bununla beraber sindirim sisteminin de çalışmasını düzenler.

Sıcak Tahin Mutluluk Verir

Doğal tahinin içerisinde triptofan amino asidi vardır. Triptofan, mutluluk hormonu olan serotonin hormonun salgılanmasında önemli bir rol oynar. Doğal tahinde bulunan magnezyum ve potasyum mineralleri stresten korunmak için çok faydalıdır. Aradığınız mutluluğu Eski Tatlar Dükkanında en doğal ürünlerle bulabilirsiniz!

Güzelliğiniz İçin Doğal Tahin Tüketin

Cildimizin nasıl göründüğü bizim için önemlidir. Sağlıklı bir cilde sahip olmak için günümüzde birçok kimyasal ürün kullanılmaktadır. Fakat bu ürünler cildimize çoğunlukla uygun değillerdir. Sağlıklı bir cilde sahip olmak istiyorsak doğal tahin tüketimine önem verilmelidir. Antioksidan özelliği sayesinde cildin temizlenmesinde ve hücrelerin yenilenmesine büyük katkı sağlar. Ciltteki ölü deriler arınır, lekeleri azaltır ve yaşlanmayı geciktirir. Düzenli olarak doğal tahin tüketilirse sahip olmak istediğimiz parlak ve sağlıklı cilde kavuşmamız çok daha kolay olacaktır.

Güzellik denildiğinde akla gelen önemli bir husus da saçlardır. Sıcak tahinin içeriğinde bulunan birçok vitamin ve mineral sayesinde saç dökülmeleri azalır ve saç kökleri güçlenir. Sıcak tahini kullananların daha gür, sağlıklı ve parlak saçlara sahip olması mümkündür.

Doğal Tahinde Bulunan Vitamin ve Mineraller

·         Doğal tahinde B1, B2, B3, B6, B15 ve E vitamini bulunur. E vitamini, güzelliğimiz başta olmak üzere bağışıklık sistemimiz için çok önemlidir. B vitaminleri ise kaslarımız, hücre gelişimimiz ve sağlıklı bir sinir sistemi için gereklidir.

·         Doğal tahin, kalsiyum deposudur. Vücudumuzdaki kalsiyum minerali kemiklerimizin sağlığı açısından değerlidir. Kemik erimesi riskine karşı koruyucu bir mineraldir. Doğal tahin içerisinde kemik sağlığına iyi gelen magnezyum, fosfor ve çinko minerallerini de barındırır.

·         Mineraller açısından çok zengin olan doğal tahin selenyum, bakır, demir, potasyum da içerir.

·         İçerisinde olan vitamin ve mineraller sayesinde kansızlığa birebirdir. Ayrıca soğuk kış günlerinde bağışıklığınızı güçlendirmek için doğal tahini evinizden eksik etmemenizi öneririz.

Doğal Tahin Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Doğal tahin alırken güvenilir ve piyasada bilinen ürünleri tercih etmelisiniz. Piyasada uygun fiyata satılan isimsiz ve açık tahin ürünleri katkısız ve doğal olmayabiliyor. Hileli üretilen tahin ezilmiş fıstık ve soya unu içerebilir. Soya unu barındıran tahin daha tatsızdır, fıstıkla üretilen tahin ise daha çabuk acılaşır ve tadı ekşi olur. Doğal tahin ise uzun süre tadını ve kokusunu kaybetmez. Doğal tahini güvenilir bir şekilde Eski Tatlar Dükkanından satın alabilirsiniz.

Tahin Bozulur Mu?

Doğal tahin bakteri tutabilecek bir yapıda değildir. Eğer ki uygun koşullarda saklanırsa doğal tahin kolaylıkla bozulmaz. Tahin katılaşmış veya donmuş ise bozulduğu anlamına gelmez. Tahin kolaylıkla bozulmasa da baktığınızda kenarlarında veya yüzeyinde mavi yeşil bir tabaka varsa tahin bozulmuş anlamına gelir. Bir diğer belirti ise tahinin kokusudur. Tahini kokladığınızda ekşi ve ağır bir koku alıyorsanız bu da tahinin bozulduğuna yönelik bir işarettir. Bu gibi durumlarla karşılaştığınızda tahini tüketmemeniz sizin için daha uygun olur.

Tahin Nasıl Muhafaza Edilir?

Tahini serin ve kuru bir yerde muhafaza etmeliyiz. Isı kaynaklarından ve güneş ışığından uzak tutmamız tahinin ömrünü uzatacaktır. Erzak dolabı veya kiler gibi yerlerde saklamak daha uygun olur. Eğer ki tahinin kapağı açıldıysa kullandıktan sonra kapağını sıkıca kapamaya özen gösterin. Tahini birkaç ay içerisinde düzenli olarak tüketeceğinizi düşünüyorsanız mesela kahvaltı sofralarında tahin pekmez olarak tüketecekseniz veya aç karnına sabahları kullanacaksanız buzdolabına koymamanızı tavsiye ederiz. Tahin buzdolabında durduğunda katılaşır ve ertesi gün kullanımı sizin için pratik olmayabilir. Fakat tahini uzun süre kullanmayacaksanız buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Örneğin tahinli bir kek yapmak aklınıza geldi ve daha sonra ne zaman kullanacağınız belli değil ise tahini buzdolabına kaldırabilirsiniz.

Buzdolabında Katılaşmış Tahin Nasıl Çözülür?

Tahin donmuş ve katılaşmış ise basit bir şekilde eski haline döndürebilirsiniz. Tahininiz cam bir kavanozdaysa bunu, değil ise tahininizi cam bir kavanoza alınız. Bu kavanozu ortalama 50 derece sıcaklıkta olan suyun içine yerleştirin. Su çok sıcak olmamalı, elinizi değdirebileceğiniz gibi olmalı. 10 dakika kadar beklettikten sonra suyun içerisinde olan kavanozdaki tahini karıştırınız. Tahinin kıvamının sıvılaştığını göreceksiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.