Tahinli Lezzet Dolu Tarifler

24-01-2023 14:55
Tahinli Lezzet Dolu Tarifler

Eski tatlar Dükkanı tarafından sunulan tazecik ve içerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmayan sıcak tahin ile yapabileceğiniz birbirinden farklı ve lezzetli tarifler bulunmaktadır. Tariflerinizde kullandığınız doğal tahin ile hem çocuklarınızın hem de sevdiklerinizin yüzünde kocaman bir gülümseme yaratabilir ve aynı zamanda sağlıklı beslenmelerini sağlayabilirsiniz. Sıcak tahin ile yapabileceğiniz hem tatlı hem de tuzlu tariflerin bir kısmını sizlerle paylaştık.

Tahinli Kurabiye

Doğal tahin ile yapılan tarifler denildiğinde akla ilk gelen seçenek elbette ki yediden yetmişe herkesin sevdiği tahinli kurabiye tarifi olmaktadır. Sadece 6 malzeme ile yapılan tahinli kurabiye aynı zamanda hızlı bir şekilde hazırlanarak çay saatlerinize yetişir. Çok tatlı olmamasının yanı sıra küçük porsiyonlar ile sunulması da kilo kontrolü yapan kişiler için en uygun atıştırmalık seçeneklerinden birisi olmasını sağlamaktadır.

Tahinli Çörek

Sıcak tahin ile ilgili tarifler içerisinde en sık uygulanan bir diğer tarif de tahinli çörek olmaktadır. Süt, maya, un ve tahin birlikteliğinden doğan bu tarif ile son derece lezzetli çörekler hazırlayabilirsiniz. Gül şeklinde olmaları ile de göz zevkine hitap eden tahinli çöreklerin üzerine susam serperek lezzetini zenginleştirebilirsiniz. Çocuklarınızın atıştırmalık saatleri için en uygun seçeneklerden birisi olan tahinli çörekleri meyveli hoşaf ya da bitki çaylarıyla birlikte sunabilirsiniz.

Tahinli Pide

Bursa mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi olan tahinli pide de severek yapacağınız sıcak tahin seçeneklerinden birisi olacaktır. 25 dakika içerisinde hazırlayacağınız bu pide aynı zamanda yumuşacık hamuru ile en sevdiğiniz pide çeşidi olmaya aday olmaktadır. Tahin ve pekmez ile sunulmasının yanı sıra üzerine eklenen fındıklar da pidenin enfes olmasını sağlamaktadır.

Tahinli Kabak Tatlısı

Kış günlerinin en sevilen lezzetlerinden birisi olan kabak tatlısını hiç doğal tahin ile denediniz mi? Ege mutfağının bizlere sunmuş olduğu tatlardan birisi olan tahinli kabak tatlısı özellikle yılbaşı gibi özel zamanlar için seçilebilecek en uygun tatlı seçeneklerinden birisi olmaktadır. Fırında pişirilen kabakların üzerine eklenen doğal tahin ve cevizin mükemmel uyumu ile sizler de en özel yemeklerinizi tamamlayabilirsiniz.

Tahinli Narlı Nohut Salatası

Sıcak tahin en güzel yanlarından birisi de sadece tatlı ve hamur işleri ile değil aynı zamanda yemeklerde ve özellikle de salatalarda kullanılabilir olmasıdır. Bunun en güzel örneklerinden birisi de tahinli nohut salatası olmaktadır. Tahin ile nohuttun mükemmel uyumunu bizlere sunan bu salata içerisine ayrıca nar, zerdeçal, zeytin ve maydanoz ekleyerek çok daha zengin bir lezzet elde edebilirsiniz. Ana yemeklerin yanında seviş edebileceğiniz bu salata aynı zamanda akşamüstü çay saatleriniz için de en güzel seçeneklerden birisi olmaktadır.

Tahinli Tuzlu Kurabiye

Eski Tatlar Dükkanı tarafından sunulan doğal tahin ile yapabileceğiniz bir diğer tarif ise tahinli tuzlu kurabiye olmaktadır. İçerisinde yulaf ununun yanı sıra mahlep de bulunan bu tarif aynı zamanda vegan beslenmeyi tercih edenler için de son derece uygundur.

Tahinli Ispanaklı Saç Böreği

Kahvaltıların baş taçlarından birisi olan saç böreğini tahinle zenginleştirmeyi hiç denediniz mi? Yumuşacık hamurunun yanı sıra tahin ile ıspanağın mükemmel uyumunu sunan bu tarifi kahvaltılarınıza dahil ederek tüm ailenizin güne mutlu bir şekilde başlamasını sağlayabilirsiniz.

Tahin Soslu Şekerpare

Türk Mutfağı denildiğinde akla ilk gelen tariflerden birisi olan şekerpareyi tahinle zenginleştirmek kendiniz için yapabileceğiniz en büyük iyiliklerden birisi olacaktır. Bunun için normal tarifinize göre hazırlamış olduğunuz şekerparenizin üzerine tahin eklemeniz, tahin soslu şekerpareyi hazırlamak için yeterli olacaktır.

Tahinli Katmer

Geleneksel lezzetlerimizden bir diğeri olan ve hazırlamak için su, un ve tuzun yeterli olduğu tarife doğal tahin eklemek son derece lezzetli bir fikir olacaktır. Özellikle sacda pişirdiğiniz katmerlerinizin arasına tahin sürmeyi en azından bir kez denemelisiniz.

Tahinli Cheesecake

Cheesecake her ne kadar bizim kültürümüzün bir parçası olmasa da herkes tarafından sevilen tatlardan birisi olarak karşımızı çıkmaktadır. Günümüzde bu denli popüler olması ise ne kadar sevildiğinin en büyük göstergelerinden birisi olmaktadır. Peki, cheesecake hiç doğal tahin ile denediniz mi? Yapımında sadece labne peynir, bisküvi be tahin kullanılan bu cheesecake hazırlamak son derece kolay olmakla birlikte yaban mersini ya da Frenk üzümü ile süsleyerek bambaşka tatlar yakalayabilirsiniz.

Fırında Sıcak Tahin

Özellikle balık yemeklerinden sonra en sevilen tatlı seçeneklerinden birisi olan sıcak tahin sadece 5 malzeme ile kolaylıkla yapılabilmektedir. Fındık ya da badem ile tadının zenginleştirilmesi sağlanırken aynı zamanda sindirim sisteminizin rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

Hurmalı Tahinli Kakaolu İrmik Pastası

Eski tatlar Dükkanı tarafından sunulan doğal tahini kullanmanın en keyifli yollarından birisi olan hurmalı tahinli kakaolu irmik pastası aynı zamanda özel günlerini kutlarken kendi tariflerini tercih edenler için farklı bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Üstelik bu pastayı nar taneleri ile süsleyebileceğiniz gibi sevdiğiniz diğer meyveleri de kullanabilirsiniz.

Nevzine Tatlısı

Kayseri yöresinin en sevilen tatlarından birisi olan nevzide tatlısında 3 farklı yağ kullanılmaktadır. Yoğurt, un ve tahin ile hazırlanan bu tatlı daha sonrasında şerbetle zenginleştirilerek tadına doyulmaz bir tatlı olur. Nevzine tatlısının yanında kaymak ya da dondurma da kullanabilirsiniz.

Tahinli Kıymalı Börek

Klasik börek tariflerinden sıkıldıysanız ve farklı bir börek tarifi arıyor iseniz o zaman hamurunda tahin ve iç harcında kıyma kullanılan bu tarifi tercih edebilirsiniz. Kahvaltıların yanı sıra çay saatlerinde de kullanabileceğiniz bu börek ile herkesin gönlünü çalabilirsiniz.

Tahinli Ekmek

Kendi evinizde un kullanmadan, Glutensiz, tamamen Ketojenik ekmek yapmak ister misiniz? Sadece Yumurta, Kabartma Tozu ve Tahin kullanarak "Tahinli Ekmek" yapmak mümkün. 2 dakikada hazırlayıp , 20 dakikada pişirebilirsiniz. Bu çok basit tarifi evde mutlaka deneyin. Pişman olmayacaksınız !

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.